středa 7. prosince 2011

Módní události v prosinci

S předvánočními trhy, bazary a podobnými akcemi se roztrhl pytel, proto na prvním místě uvádím akci trochu jiného druhu.
V uměleckoprůmyslovém muzeu máte možnost od 15.12. do 29.4. vidět výstavu s názvem Pražské módní salony 1900—1948. 
"Jako volné pokračování cyklu „Česká móda“, realizovaného Uměleckoprůmyslovým museem v letech 1989—2007, představuje současná výstava na souboru osmdesáti oděvů vzestup a úpadek pražských módních salonů v období let 1900—1948. Ukázky tvorby třiceti pěti závodů, mezi nimiž jsou nejluxusnější podniky jako Rosenbaum, Podolská, Roubíčková, Bárta, ale i střední a malé firmy, dokládají, že vyhlášená pražská elegance vznikala spojením tradice dokonalého řemeslného zpracování a úzkého kontaktu s aktuálními francouzskými módními trendy a podněty krejčovství anglického, které byly přizpůsobovány místnímu vkusu a životnímu stylu." (Text ze stránek UMPRUM)



Od 9.12. do 10.12. se v Holešovické tržnici odehrává Holešovice fashion market.
"Holešovice Fashion Market promění holešovickou tržnici v trh nezávislé módy, šperku a designu. 9. - 10. prosince najdete v hale č. 7 prodejní stánky čerstvých českých návrhářů a především nepřeberný výběr zajímavých a originálních vánočních dárků. Nákupy oživí příjemná hudba, bar a módní přehlídky. "

facebooková stránka události:






7.-11.12. se v paláci Archa, Na Poříčí 26 odehrává akce nazvaná designSupermarket:
"Na letošním festivalu designSUPERMARKET se představí několik desítek domácích a nově i zahraničních vystavovatelů z oblasti užitého umění: produktového designu, grafiky, tvorby skla, porcelánu, šperků či módy. Návštěvníci uvidí to nejzajímavější, co v této oblasti v České republice vzniká, zároveň zde najdou ideální místo pro nákup originálních vánočních dárků. V části nazvané Market Líba dostanou tradičně prostor i mladí designéři, kteří sice nemají ucelenou kolekci, ale jejich jednotlivé produkty zapadají do celkové koncepce. Jako každý rok zde nebudou také chybět knihkupectví a kavárna. Vstupné na šest dnů je 120 Kč, sleva pro studenty: 90 Kč." 
(Tisková zpráva)

Žádné komentáře:

Okomentovat